Boerderijeigenaar

Uit Agriwiki

Wie is nu die boerderijeigenaar?

Meestal vormt “de boerderijeigenaar” een echtpaar. De gebruiker kan zowel een man als een vrouw zijn. De boerderijeigenaar houdt van buiten wonen. Rust, vrijheid en groen om zich heen vindt hij / zij belangrijk. De boerderijeigenaar is meestal geen 13-in-een-dozijn mens. Vaak een beetje eigenzinnig met een duidelijke identiteit. Hij vindt een woonomgeving met een sterke identiteit meestal erg belangrijk.

Een groot deel van de boerderijeigenaren is agrariër of van agrarische afkomst. Dus boerenzonen en boerendochters. Maar soms was de goede herinnering aan een opa of oma ook mede bepalend om later zelf een boerderij te gaan kopen.

De boerderijeigenaar houdt van aanpakken en is praktisch ingesteld. Hij / zij is er niet vies van om de handen vuil te maken. De meeste boerderijeigenaren zijn niet bouwkundig geschoold. Een deel van de eigenaren heeft geen technische achtergrond. De meeste boerderijeigenaren houden ervan om dingen zelf te doen. Grote klussen worden ook uitbesteed. Ook bij het uitbesteedde werk is de boerderijeigenaar geïnteresseerd in de uitvoering.

Veel boerderijeigenaars hebben er moeite mee om de hoeveelheid onderhoud de baas te blijven.


De nieuwe boerderijbewoner. Foto: Bureau Helsingen