Hoofdpagina

Uit Agriwiki


Topgevel van een boerderij te Woerden (Ut).
Het stalgedeelte van een Zeeuwse boerderij.

Welkom op Agriwiki

Welkom op de website waar u alles over agrarisch erfgoed, historische boerderijen en erven kunt vinden. En waar u zelf uw kennis, feiten, verhalen en foto’s kunt toevoegen.

Agriwiki is er voor iedereen die zich interesseert en inzet voor het behoud van historische boerderijen en erven. De website wordt gemaakt door en voor mensen zoals u: bewoners/gebruikers van boerderijen, boerderijdeskundigen en buitenmensen. Het ultieme doel is om zo veel mogelijk informatie over agrarisch erfgoed bijeen te brengen.

Kortom: voel u vrij om rond te kijken en kennis op te doen. Wilt u ook onderdelen toevoegen of verbeteren, dan kunt u een account aanvragen via: info APENSTAART agriwiki PUNT nl. Hebt u al inloggegevens dan gaat u naar de aanmeldpagina.

Agriwiki wordt u aangeboden door de Nederlandse boerderijenstichtingen verzameld in de Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland.


Oproepen

Agriwiki wil groeien

Het aantal unieke bezoekers is groot! Agriwiki trekt veel dagelijks verkeer. Vast mensen die bezig zijn met het opknappen of restaureren van hun boerderij, of die op het punt staan een boerderij te kopen en meer willen weten, of die geïnteresseerd zijn in de bouwkundige aspecten van hun huis, of in de historie, en zo meer.

Agriwiki doet het goed als bron van kennis en dan is het logisch dat ze wil groeien. Méér lemma's opnemen, méér onderwerpen beschrijven, méér dwarsverbanden met externe bronnen, beter toegankelijk, méér en beter beeldmateriaal. Het op de wiki-methode gebaseerde systeem leent zich ertoe, niet alleen om geraadpleegd te worden, maar zeker ook om aangevuld te worden.

Help ons groeien! Lever inhoudelijke bijdragen. Becommentarieer wat er nu al is opgenomen en vul het aan waar nodig. Vraag een account aan en doe mee...

Aan de slag

Voor praktische tips voor het gebruik van Agriwiki kunt u terecht op het Gebruikersportaal en op de Hulppagina. Daar vindt u de spelregels en een nadere toelichting op de manier waarop Agriwiki is opgebouwd volgens hoofd- en subcategorieën. Wij noemen dat de Agriwiki-kapstok.