Bewerken van Dubbele bewoning

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 5: Regel 5:
  
 
===Indeling van de boerderij===
 
===Indeling van de boerderij===
Soms was van een dubbele woning aan de buitenkant van een boerderij niets te zien, omdat de enige aparte voorziening een slaapkamer voor de inwonende ouders was. Een enkele keer was de dubbele bewoning wel aan het exterieur van de boerderij af te lezen, bijvoorbeeld door een dubbele voordeur. Die kon zich in de [[voorgevel]] bevinden, naast de oorspronkelijke voordeur, als er sprake was van een tweede woning in een (uitgebouwde) [[zijbeuk]].  
+
Soms was van een dubbele woning aan de buitenkant van een boerderij niets te zien, omdat de enige aparte voorziening een slaapkamer voor de inwonende ouders was. Een enkele keer was de dubbele bewoning wel aan het exterieur van de boerderij af te lezen bijvoorbeeld door een dubbele voordeur. Die kon zich in de [[voorgevel]] bevinden, naast de oorspronkelijke voordeur, als er sprake was van een tweede woning in een (uitgebouwde) zijbeuk.  
De [[endskamer|ends]]- of [[bovenkamer]] kon de functie van tweede woning vervullen. Als aangebouwd bouwdeel leende ze zich daarvoor uitstekend. Soms ontbrak dan een interne verbinding en had de uitbouw een eigen voordeur.
+
De ends- of bovenkamer kon de functie van tweede woning vervullen. Als aangebouwd bouwdeel leende ze zich daarvoor uitstekend. Soms ontbrak dan een interne verbinding en had de uitbouw een eigen voordeur.
  
 
===Bron===
 
===Bron===

Al uw bijdragen aan Agriwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Agriwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)