Bewerken van Begroeiingsschade

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, dan worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven. Daarnaast zijn er andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

Huidige versie Uw tekst
Regel 1: Regel 1:
[[Gevel]]s van boerderijen en [[bijgebouw]]en worden soms aan het gezicht onttrokken door klimplanten. Ze geven het gebouw een romantische aanblik en bieden vogels en andere dieren onderdak. Daar staat echter tegenover dat bepaalde soorten klimplanten het gebouw flink kunnen beschadigen.  
+
[[Gevel]]s van boerderijen en [[bijgebouw]]en worden soms aan het gezicht onttrokken door klimplanten. Ze geven het gebouw een romantische aanblik en bieden vogels en andere dieren onderdak. Daar staat echter tegenover dat soorten klimplanten het gebouw flink kunnen beschadigen.  
  
 
===Schade===  
 
===Schade===  
Herhaaldelijk snoeien van klimplanten kan schade aan gevels voorkomen. De grootste schade wordt veroorzaakt doordat planten zoals klimop en wingerd zich met hechtnapjes vasthechten aan de gevel. Met name de klimop doet dat zo stevig, dat na verwijdering van de plant de hechtnapjes die op de gevel achterblijven moeilijk te verwijderen zijn. [[Kozijn| kozijnen]], [[boeibord| boeiborden]] en andere [[hout| houten]] geveldelen hebben daaronder te lijden. Voorkom daarom dat deze klimmers ook bezit nemen van deze onderdelen.  
+
Herhaaldelijk snoeien van klimplanten kan schade aan gevels voorkom. De grootste schade wordt veroorzaakt doordat planten zoals klimop en wingerd zich met hechtnapjes vasthechten aan de gevel. Met name de klimop doet dat zo stevig, dat na verwijdering van de plant de hechtnapjes die op de gevel achterblijven moeilijk te verwijderen zijn. [[Kozijn]]en, [[boeibord]]en en andere [[hout]]en geveldelen hebben daaronder te lijden. Voorkom daarom dat deze klimmers ook bezit nemen van deze onderdelen.  
 
Maar ook oud [[metselwerk]] waarbij [[kalkmortel]] als [[specie]] is gebruikt, kan ernstig worden beschadigd door deze planten. Zolang ze niet worden verwijderd is er niets aan de hand, maar bij het lostrekken van de ranken wordt de relatief zachte [[kalkspecie]] meegetrokken.  
 
Maar ook oud [[metselwerk]] waarbij [[kalkmortel]] als [[specie]] is gebruikt, kan ernstig worden beschadigd door deze planten. Zolang ze niet worden verwijderd is er niets aan de hand, maar bij het lostrekken van de ranken wordt de relatief zachte [[kalkspecie]] meegetrokken.  
  

Al uw bijdragen aan Agriwiki kunnen bewerkt, gewijzigd of verwijderd worden door andere gebruikers. Als u niet wilt dat uw teksten rigoureus aangepast worden door anderen, plaats ze hier dan niet.
U belooft ook dat u de oorspronkelijke auteur bent van dit materiaal of dat u het hebt gekopieerd uit een bron in het publieke domein of een soortgelijke vrije bron (zie Agriwiki:Auteursrechten voor details). Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)